danique sau despre mine


Cine este de fapt danique?
Danique este “numele de scena”, iar in spatele lui sunt eu, adica Dana Dragomir.

Numele danique este o mica jonglerie, o asociere intre numele meu, Dana / Daniela si o terminatie care sa rimeze cu boutique, micul meu boutique de produse handmade

Ce ma recomanda?
Pai... munca si talentul meu...

Am studiat geologia la Universitatea Bucuresti (a trecut ceva de atunci), apoi studii post-universitare in marketing la ASE Bucuresti, apoi Scoala de Arta, sectiile pictura, grafica si decoratiuni interioare (mai recent)... in rest, am mai urmat diverse alte cursuri, in functie de necesitatile momentului...

Cu partea artistica si “domeniul” handmade insa, coexist din totdeauna. Am invatat si experimentat – si inca o mai fac – in domenii diferite, cu materiale diferite, cu tehnici diferite.

Ce lucrez?
Creez si confectionez (numai la comanda):
- Invitatii de nunta / botez / petreceri / aniversari
- Meniuri, place card-uri, numere de masa, liste de oaspeti, organigrame, cutitute pentru marturii – in mai putine cuvinte, papetarie asociata pentru evenimente
- Felicitari de sezon sau personalizate

Printre picaturi mai fac si (doar la inspiratie sau studiu de atelier):
- Pictura in ulei, acrilice, acuarele, desene in carbune/creion
- Lucrari de arta decorativa, altceva decat pictura
- Bijuterii, accesorii si decoratiuni handmade, preponderent modelaj in pasta de polimer FIMO/CERNIT/pasta de modelaj cu uscare la aer, dar si multe combinatii

Ce altceva pot sa mai fac? (ce am incercat, dar nu am dezvoltat)
- Cocarde/flori de pus in piept pentru nunta/botez, corsaje si coronite cu flori
- Marturii si decoratiuni pentru sala de receptii
- Carte de oaspeti/jurnal scrapbooking

Lista poate continua cu multe alte lucruri la care ma gandesc de mult, sau de care ar fi nevoie, doar timp si zvac sa gasesc...

Cu ce materiale lucrez?
Ce se preteaza mai mult in functie de domeniu... dar oricum le amestec, pentru rezultate inedite...

In principal lucrez cu hartie/carton, panglici, margele, pasta de polimer, fetru, sarme si lanturi, materiale reciclate si pietricele, conuri de brad, crengute si scoarta de copac... cam orice imi cade la indemana si se potriveste cu produsul respectiv.

Cum lucrez?
Fiind implicata in mai multe activitati, timpul il dozez in cantitati necesare (dar nu si suficiente) pentru fiecare activitate in parte.

De partea creativa ma ocup mai pe seara, cand telefoanele se opresc din sunat si nu ma mai intrerup din cursul gandirii si al lucrului, uneori noaptea, de cele mai multe ori in weekend si in loc de vacanta.

Lucrez doar la comanda, nu lucrez cu stocuri (nici de materiale, nici de produse finite), doar strictul necesar si un pic in plus pentru siguranta.

Modelele noi le lucrez fie pe parcurs, in functie de cerere, fie in pauza dintre sezoane si le propun pentru sezonul urmator.

De cand fac asta? Cum am inceput?
Cum spuneam, cu partea creativa m-am nascut, am crescut si am trait pana acum insa, mai concret, in 2001 am infiintat firma si am onorat pimele comenzi de felicitari.

Am lucrat mult timp in paralel cu un job care sa-mi asigure ceva stabilitate, am tanjit dupa liberate in fiecare minut si mi-a fost frica sa rup lantul in fiecare secunda.

Prin 2006-2007 am inceput, mai timid, sa fac si invitatii, mai mult pentru cunostinte si prieteni, pana s-a incropit un catalog cu mai multe modele.

Din 2009, am indraznit sa-mi iau liber si sa fiu “pe picioarele mele”.

Cam pe finele lui 2009 am experimentat pentru prima data modelajul in FIMO, apoi cu foarte multe si mari pauze in "sezonul de invitatii".

In 2012 am participat pentru prima oara la targuri cu bijuteriile handmade - de-ncercare... inca nu m-am lasat... chiar am devenit dependenta de atmosfera de la targuri... acum, inca mai fac echilibristica... :)))

Ce-mi place?
Imi place armonia pentru ca urasc disonantele, stridentele si agresivitatea, in orice domeniu, cu orice ocazie si sub orice forma.

Imi plac oamenii care au cuvant si il respecta, cei punctuali si corecti, oamenii deschisi, sinceri si cu simtul umorului pentru ca imi place sa comunic usor si-mi place sa ma amuz si sa nu ma iau prea in serios...

Ce mi-ar placea?
Ca oamenii (cel putin cei cu care lucrez eu) sa fie DE CUVANT!!!

Sa lucrez cu oameni deschisi, cu simtul umorului, care sa lase putin controlul si sa aiba incredere ca rezultatul va fi bun.

Cand am parte de asta, mintea mea se deschide si uneori, ma surprind si pe mine reactia clientului si chiar rezultatele... :))) Cand nu am parte de asta... well... greu de marturisit... parca nici inspiratie si zvac nu am... dar, cel putin, joc regulamentar...


Un comentariu:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...